Restaurant Het Zuiden: Een smaakvolle reis in het hart van Utrecht

Champagne, Cava, Prosecco en Cremant: Wat zijn de verschillen?

Als je in het centrum van Utrecht bent, in de buurt van de Jaarbeurs Utrecht, dan is het nog nog meer genieten van je welverdiende diner na een drukke beursdag in de Jaarbeurs. Of je nu kies voor een visrestaurant waar je kunt genieten van verse zeevruchten of een restaurant die bekend staat om zijn (Tomahawk) steaks, een goed glas bubbels is altijd een mooie start van je diner! Maar wat is nu het verschil tussen Champagne, Cava, Prosecco en Cremant?

Champagne: de koninging van de bubbels

Champagne is de meest prestigieuze mousserende wijn in de wereld, bekend bij iedereen. Alleen mousserende wijnen gemaakt in de regio Champagne  mogen de naam Champagne dragen. Een andere verplichting waar streng op wordt gecontroleerd (AOC) is de productie volgens de traditionele methode champenoise: tweede fermentatie in de fles wat zorgt voor de kenmerkende bubbels. De drie meest gebruikte druiven zijn Chardonnay, Pinot Noir en Meunier. We hebben standaard 1 soort champagne op ons menukaart staan.

Cava: de Spaanse concurrent

Cava is de Spaanse tegenhanger van de champagne. Net als champagne wordt cava gemaakt met de methode traditionelle alleen de druivensoorten zijn anders. Een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en is perfect te combineren met gerechten in een van de visrestaurants of vleesrestaurant van Utrecht. Restaurant Het Zuiden Fish & Wine | Beef & Beer heeft cava op de menukaart staan.